2010-04-27
20:47:24
20:47:24
Tildas kakor!
Tilda, min äskling, vår förstfödda, kloka, fina älsklings Tilda!
Jag har alltid trott att det var svårt att baka småkakor...är inte jätte förtjust i kakor överhuvudtaget...jag gillar bättre smaskiga kladdkakor och cheescakes.
Men så provade jag att baka de här kakorna...och de bakar jag ibland och då blir Tilda så glad, för det är hennes favorit kakor - så de får helt enkelt heta Tilda kakor
vill ni göra era barn - eller någon annan för all del, glad, så baka dessa underbart goda kakorna. Man kan ju också baka och ge i "gå-bort-present" till någon, lägga dem på ett fint fat eller i en fin kakburk med ett fint band runt...Jag tycker dessutom att de ser så proffsiga ut och SJÄLVKLART går det inte att misslyckas med dem...
Du behöver...
100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop smöret, sockret och äggen. Tillsätt mjölet, kakaon, vaniljsockret och bikarbonaten. Lägg på ett bakplåtspapper. Dela degen i två delar och rulla dem lika långa som plåten. Platta till dem försiktigt med en gaffel, så att de blir räfflade. (ju hårdare man trycker, desto tunnare blir kakorna - tunna kakor blir hårdare, så tjockleken på kakorna bestämmer om de blir lite seg, mjuka eller hårda)
Grädda i ugnen på 175 grader i 15-18 minuter. Låt längderna svalna en liten stund innan du skär dem i bitar, skär gärna på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är kalla.
Hoppas det smakar!
Sammie
Jag har alltid trott att det var svårt att baka småkakor...är inte jätte förtjust i kakor överhuvudtaget...jag gillar bättre smaskiga kladdkakor och cheescakes.
Men så provade jag att baka de här kakorna...och de bakar jag ibland och då blir Tilda så glad, för det är hennes favorit kakor - så de får helt enkelt heta Tilda kakor
vill ni göra era barn - eller någon annan för all del, glad, så baka dessa underbart goda kakorna. Man kan ju också baka och ge i "gå-bort-present" till någon, lägga dem på ett fint fat eller i en fin kakburk med ett fint band runt...Jag tycker dessutom att de ser så proffsiga ut och SJÄLVKLART går det inte att misslyckas med dem...
Du behöver...
100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop smöret, sockret och äggen. Tillsätt mjölet, kakaon, vaniljsockret och bikarbonaten. Lägg på ett bakplåtspapper. Dela degen i två delar och rulla dem lika långa som plåten. Platta till dem försiktigt med en gaffel, så att de blir räfflade. (ju hårdare man trycker, desto tunnare blir kakorna - tunna kakor blir hårdare, så tjockleken på kakorna bestämmer om de blir lite seg, mjuka eller hårda)
Grädda i ugnen på 175 grader i 15-18 minuter. Låt längderna svalna en liten stund innan du skär dem i bitar, skär gärna på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är kalla.
Hoppas det smakar!
Sammie
Johanna Zimmergren
Mmm... det låter jätte gott. Det får man prova! Tack för tipset^^