2010-04-16
 07:24:16

Världens bästa, lättaste och godaste recept på Kladdkaka

Jag har ju lovat att jag bara ska ha med recept som man inte kan misslyckas med här i bloggen. Här kommer ett av mina absoluta favoriter. Denna kladdkaka gör man direkt i kastrullen, så det blir inte så mycket disk och det gillar vi! Den görs med fördel dagen innan, annars hinner den inte "sätta sig". Den smakar som en kladdkaka med massor av riktig choklad i, men det är bara kakao, så de flesta ingredienserna har du förmodligen alltid hemma till att göra den.

Världens bästa, lättaste och godaste Kladdkaka



200 gram smör (alltid smör när ni bakar!)
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Börja med att smöra och ströbröa en springform.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen ifrån plattan.
Vispa (för hand) ner sockret och äggen.
Rör ner mjölet, kakaon och vaniljsockret.
Häll över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna. Ställ sedan i kyl till dagen efter!

Till kladdkakan serverar du förståss

Varm hallonsås

1 pkt frusna hallon
1 dl florsocker
Micra hallonen några minuter, rör om. Hallonen ska bli som en sås, när de är det så rör du ner florsockret. Klar att serveras!

En klick grädde är heller aldrig fel.

Bjud hem några vänner och sätt er i trädgården och NJUT!









Medans människorna fikar så busar hundarna. Lisa & Bingo.

Ha en underbar helg!

Sammie


Anonym
PUBLICERAT: 2010-05-23, 11:17:26

hallå sammie jag vet det är en så god kladdkaka

kram jonna



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: