13:20:24
Marinerad kycklingfilè med permesanflagor och rostade pinjenötter...
Igår kväll var vi och såg Gröna hissen på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Vi gav svärmor
det i present och innan föreställningen bjöd vi på picnic.
På menyn står marinerad kycklingfilè med permesanflagor och rostade pinjenötter, pastasallad och chokladdoppade jordgubbar till kaffet. Enkelt - supergott!!!
Här kommer receptet på supergod, väldigt lättlagad mat som är PERFEKT att laga till många.
Marinerad kycklingfilè med permesanflagor och rostade pinjenötter
Dagen innan
Bryn kycklingfilèerna, krydda dem med grillkrydda.
Samma dag som du ska bjuda
Skär filèerna i centimeter tjocka skivor.
Flaga permesanost och strössla över filèerna, rosta (stek i torr panna på hög värme) pinjenötterna och strössla över dem också.
Häll över olivolja som du blandat med lite torkade Örtagårdskryddor.
Man kan byta ut kycklingfilèn mot fläskfile.
Då kan man istället marinera köttet med marinaden från Ridderheims soltorkadetomater. Sedan hackar man soltarkadetomater och svarta oliver och strösslar över Basilikablad.
Ha en underbar lördagkväll,
Sammie