2010-03-05
17:50:35
17:50:35
Älskar Leila....
Älskar Leila, ingen lagar lika förföriskt god mat som henne. Och hennes Amerikanska Blueberry cheesecake är gudomlig! Den finner du receptet på i hennes fina bakbok A piece of cake
Nu kommer hon snart ut med en ny kokbok.
I maj kommer uppföljaren One more slice. Leilas godaste pizza, pasta och bakverk.
Blir säkert många nya favorit recept även i denna bok.
De godaste revben jag vet kommer från hennes första kokbok Leilas guldkant på vardagen
De har jag gjort många gånger och varje gång blir en lika stor succè. Barn älskar dem!
Här kommer det receptet
Leilas galet goda sticky spareribs (6 port.)
3 gula lökar
1/2 vitlök
15 svartpepparkorn
5 kg färska tunna revben, kammben
1.Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
2.Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4.Ta upp spjällen och torka av dem lite med husållspapper.
5.Lägg dem på en ungsplåt och pensla med barbecue glazen, recept nedan.
6.Griljera spjällen i ca. 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen.
Sticky barbecue glaze
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 bitar färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1. Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
2. Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör ner den i glazen.
Missa inte heller
Leila bakar på TV4+
10 nya program med Leila bakar på Tv 4+ med start onsdag den 31 mars. Då vet alla vad jag gör onsdag kvällar from den 31 mars! ;)
Trevlig helg,
Sammie