2010-03-19
 19:56:51

Helgfrukost - nybakade bullar och smoothie






Enkla bullar, 12 stycken:

8 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

3 tsk bakpuler

1 ägg

2 1/2 dl vatten

 

till pensling:

1 ägg
sesamfrön & havregryn

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och ca hälften av vattet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg. Ha upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön och havregryn över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Låt svalna något innan du ropar ner resten av familjen så ni kan njuta av nybakt bröd till frukost.

(Både receptet och bilden är lånat från Linneas skafferi)

Smoothie



1 banan
1/2 liter vaniljyoghurt
Ca 2 dl frusna bär ex. blåbär, hallon eller jordgubbar 
1 msk flytande honung

Mixa allt i en mixer


Ha en härlig helg!

Sammie



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: