2010-05-15
 20:33:35

Recept



Thea är så gulli, hon ska alltid göra placeringskort när vi har folk hemma. Igår kom hon på det i sista stund och rev lapparna...Sweet!

Här kommer de utlovade recepten

Baconinlindad kyckling med färskost och soltorkade tomater

Kycklingfile
1 burk soltorkade tomater (Ridderheims)
Färskost (jag hade med smak av soltorkade tomater och getost)
bacon (2 till varje filè)
Tandpetare

Krydda fileen med grillkrydda. Skär sedan ett snitt i mitten av fileen och lägg i halverade soltorkade tomater och en klick ost, linda baconet runt och fäst med tandpetare. Hit kan du förbereda. Grilla en stund innan det ska serveras. De fileerna jag hade var stora så jag skar dem i tre bitar och hällde över oljan som de soltorkade tomaterna legat i.

Ost & örtgratinerad bakpotatis



Valfritt antal bakpotatis
(9 st hade jag och då använde jag)
1 påse Västerbottenost
1 påse lagrad Prästost
1 påse Permesanost
150 gr smör
salt & peppar
Örtagårdskrydda

Baka potatisarna i ugnen ca 1,5 timme
Gröp sedan ur innanmätet och blanda med osten, smöret och kryddorna. Lägg fyllningen i skalen. Hit kan förberedas. Plasta och in i kylen.
Gratineras en 20 minuter, 1/2 timme innan de ska ätas på 200 grader.

Tomat och mozzarellasallad



3 pkt Körsbärstomater
1 påse Pärlmozzarella
1 påse mini mozzarella
1 rödlök
Pesto
Olivolja
Salt & peppar

Dela tomaterna och mini mozzarellan. Lägg i en skål med Pärlmozarellan. Hacka löken och lägg i. Häll över ca 2 msk olja och 4 msk pesto. Salta och peppra.

Jappmousse (räckte till 8 portioner)

175 gram mörk choklad
1 Japp (2 bitar a 55 gr)
4 dl vispgrädde
4 äggulor
socker
salt

Grovhacka choklad och Japp. Smält i vattenbad och rör till en jämn smet. Vispa äggulorna med 3 msk socker och 1 krm salt, fluffigt. Blanda med chokladsmeten och låt svalna något. Vispa grädden styft. Rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten. Lägg upp i glas eller skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad choklad.

Mangomarinerad fruktsallad

4 msk Mango Balsamicovinäger
2 msk florsocker
2 msk honung
1 pkt frusen mango
1 pkt  färska jordgubbar
6 Kiwi, gul och grön
1 banan

Tärna frukten
Blanda balsamicon med florsockret och honung.
Häll över frukten och låt stå och dra en stund innan det serveras.


Hoppas det smakar

Sammie



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: