2010-10-30
20:49:27
20:49:27
Recept och fin jacka...
Idag har jag och Thea sovit läääänge...Tilda och Anders har varit och vandrat med Lufsarna (som Mulle heter när man varit med i flera år...) Jag var uppe vid åtta och gjorde fika och varm choklad till dem, sedan la jag mig under täcket och läste ut en bok, Mörkermannen av Unni Lindell. På eftermiddagen körde vi upp till ROOS och tittade...där fanns en massa fina kläder, det blev två underklänningar och en bolera...bara det att när jag skulle betala upptäckte jag att min plånbok inte var i väskan - utan i bilen som Anders hade kört med...det var bara att lägga undan kläderna till måndag...tur att jag upptäckte det i Lödde och inte när vi kommit till Burlövs Center, som var vårt egentliga mål...det blev en liten runda dit iaf när Tilda och Anders kommit hem...hittade en finfin sammetsjacka från det danska märket Repeat...fanns inte i min stl, de skulle kolla i butiken i Höllviken när den öppnade på måndag. Hoppas, hoppas!
När man knyter sammetsbandet blir kragen jättefin...hittade den bara i grå på nätet, den är ännu finare i svart!
Ett litet recept som jag snott från en annan blogg...har ingen adress...håll till godo - visst verkar det smarrigt...ska själv prova nästa vecka.
Päron- och fetaostpaj med parmaskinka
Fyllning:
1 päron
200 g fetaost
3 ägg
3 dl mjölk/grädde
salt och peppar
färsk timjan
1 dl riven ost
Garnering:
1 päron
6-8 skivor parmaskinka eller prosciutto
färsk timjan eller ruccola
ev. balsamico
Gör en klassisk pajdeg som du låter vila i kylen och tryck sedan ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda i ca 15 minuter och låt svalna. Vispa ihop ägg och mjölk under tiden. Krydda med salt, peppar och färsk timjan. Tärna fetaosten i kuber och dela päronet i klyftor. Placera fetaosten och päronklyftorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över riven ost. Ställ in pajen i ugnen, 200 grader i ca. 40 minuter. Tag ut formen och garnera med ett skivat päron och några skrivor parma. Ringla gärna över någon god balsamico och servera med en sallad och något gott rödvin.
Have a nice one,
Sammie