2010-09-08
16:14:45
16:14:45
Ledig eftermiddag och recept på Mumsig Nektarincheesecake med hallonsås
Ledig eftermiddag mitt i veckan, det är härligt det! Har gjort pannkakor till mina älsklingar. Ska ge mig ut med Lisa på en låååååååång runda, de börjar betala sig nu - måste snart köpa nya jeans, alternativt ta fram ett par gamla...(sen förr, i mindre storlek. ;) Nice inför beach 2010/2011 på Gran Canaria. Det är nämligen där vi firar in det nya året detta året! Ska bli supernice. All inclusive, splash-hotell och sol, sol, sol...Längtar!
Hittade en blogg med bara en massa recept...snodde ett som ser supergott ut...
Nektarincheesecake med hallonsås
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
2-3 nektariner
400 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker
Översta lagret
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Hallonsås
250 g hallon
¾ dl florsocker
Sätt ugnen på 175°C. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 7 minuter, tills botten fått en aning färg.
Kärna ur nektarinerna och skär i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare och mixa till en hyfsat jämn smet. Häll smeten över botten och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter tills fyllningen stannat. Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker till det översta lagret och bred ut över fyllningen. Grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut cheesecaken och låt den svalna.
Gör hallonsåsen genom att mixa hallon och florsocker. (Går bäst med djupfrysta hallon, tycker jag!)
För att hitta fler goda recept klicka vidare till
http://getiton.blogg.se/
Sammie