2011-02-21
 19:05:09

Snickerscheesecake...Mmmmmmmmmmm!


Idag har jag lånat ett recept från den finfina och matnyttiga(!) bloggen Louise`s Spis...



Snickers Cheesecake
8-10 bitar


Botten

200 g digestivekex

100 g smör

50 g slätt jordnötssmör


Smet

600 g philadelphiaost

2½ dl kesella gourmet

½ dl socker

2 msk maizena

1 msk vanlijsocker

3 ägg

2 snickersbars

100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint pulver och blanda det med smörblandningen. Fodra en springform (ca 23 cm diameter) med bakplåtspapper, svep in den i aluminiumfolie och tryck ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en bambupinne eller gaffel så det bildas ett fint mönster.

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen ca 40-60 minuter (beroende på hur din ugn är). Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.
Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Jag valde att garnera cheesecaken med kolasås och hackade jordnötter.


Recept på kolasås hittar du här

http://www.tasteline.com/Recept/hemmagjord_kolasas

eller

1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. Se
till att burken alltid är täckt med vatten. Detta är viktigt, då burken kan explodera om vattnet försvinner!
2. När burken kokat klart, öppna och rör i 4 msk grädde, sedan är
såsen klar.

Lycka till!

"För mycket av det goda - kan vara alldeles underbart"!

Sammie









KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: