2010-01-28
 16:54:13

Ny kollektion från MeandI, här är mina favoriter

Några av mina mest älskade plagg har jag köpt från ett av mina favorit företag...www.meandi.se. Idag släpper de sin vår/sommar kollektion. Så självklart tittar jag ut mina favoriter och skickar iväg en beställning innan vi åker! Favoriterna tar snabbt slut så det gäller att beställa det man vill ha.
Här är mail adress till "min" säljare, [email protected], så det är bara att gå in på hemsidan, bestämma vad ni vill ha och skicka er beställning till Sandra, så skickas det hem efter några veckor.

Dessa plagg fastnade jag för

Frotte tunikan med Geishan far mamma





Medaljong klänningen till både mig och Thea.





Nu kommer bloggen inte att uppdateras på två veckor, är det semester så är det! Jag ska umgås med mina nära och kära, så mycket som det bara går!

Varmaste hälsningar från Thailand

Sammie
2010-01-25
 21:59:50

Svärmor, skinnpaj och spikmattan...

Hade en fantastisk söndag hos svärmor. Barnen och mannen åkte skridsko i två timmar sedan grillade vi korv. Somnade i hennes soffa medan de andra spelade skitgubbe. Sedan fick vi god söndagsmiddag. Så glad för min levnadsglada, livsnjutande svärmor och hennes stora kärlek Bengt!

Har börjat på en kurs i sorgebearbetning, det används bland annat som ett verktyg för att lösa konflikter. För att läsa mer gå in på www.sorg.se.

Anders gillar inte att shoppa kläder. Han gillar inte att jag shoppar kläder till honom heller...men den här jackan tror jag att han hade blivit finfin på honom!



1299 kronor på H&M.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund, i början gör det så ont att jag blir förbannad, men på ngt sätt så slutar det alltid med att jag somnar på den...

Sammie

2010-01-23
 09:54:19

Lättlagad och förförande god - Vitchokladchessecake med hallonsorbet

Ja...efter att ha lagt ut jeansjackan här så var jag ju tvungen att sticka ner och prova den.



Sudda, sudda, sudda bort din sura min...måste skaffa en bättre kamera.




Påååååsa...sa Tilda. Och en expidit sprang utanför och undrade säkert vad f-n vi höll på med...Den ska jag definitivt ha!

Det är ju såhär med mig att när jag fått en kärlek så är jag ständigt på jakt efter en ny...(vi snackar kläder nu alltså) Idag är jag SÅÅÅÅ kär i denna finfina kappa från Odd Molly.





Just nu packas det upp för fullt i butikerna, de första Odd Molly Spring har anlänt. Jag var och kikade lite igår men de hade inte hunnit få upp så mycket på http://kidsandfriends.se/ i Borgeby. Jag tror att det jag vill ha kommer lite senare.

Idag ska jag städa, tvätta och packa min rygga. Jag ska jobba fram tills vi åker så det är idag jag har tid att fixa. Imorgon ska vi till Landet och min fina, kära svärmor. Där ska det åkas skridsko på kräftsjön, grillas och ätas god söndagsmiddag! Hääärligt!

Tänkte avsluta med att dela med mig av min absoluta, favvo efterrätt.

Enkel och förförande god Vitchokladcheesecake med nöttopping och hallonsorbet. (Perfekt att förbereda dagen innan)

smält 200 gram vit choklad
200 gr Philadelphiaost
2 dl vispgrädde, rör tills det är helt slätt

Låt svalna något, tillsätt 2 ägg
Fördela i portionsformar (ungssäkra, finns billiga små på Ikea)
Baka i ugn på 100 grader i 40 min.
Såhär långt kan du förbereda dagen innan! Plasta och ställ in i kyl.

Innan servering, hacka saltade nötter, typ ceshew, pecan, jordnötter och pistaschnötter och strössla på toppen så att det täcker.
Servera tillsammans med Sia Hallonsorbet.
(Jag brukar ställa formen på en assiet och klicka upp glassen bredvid...)

Mmmmmm...jag är inte bara en shopoholic - jag är en gottegris också!;)

Sammie

2010-01-22
 18:38:02

Det är enkelt att bli kär...

Har du lätt att bli kär?
Det har jag - jag blir kär varje dag...kan vara människor, kläder eller konst!
Idag blev jag kär i den här



Denna goding hittar man på KappAhl för 499 kronor.

Varje fredag kväll blir jag kär i Agneta och Tobias...de är så söta! Heja dom!




Men mest av alla/allt är jag förståss kär i min man!

Nu ska jag bulla upp inför kvällen, det blir hämntpizza och en massa godis.

Ha en underbar helg.

Sammie
2010-01-21
 22:48:51

Trött, tröttare, tröttast...










Natti...

Sammie
2010-01-20
 22:00:56

Tips på sagolikt bokförlag

Har köpt bikinisar till barnen idag...jag väntar med en till mig...typ tills de inte använder lysrör och speglar i provrummen längre...;)
Till mig har jag dock köpt en tegelstens tjock pocketbok att ta med på semestern...
Shantaram av Gregory David Roberts. Det är författarens egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområde öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och de nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken...ett niohundra sidor långt läsäventyr utlovas!

Hittade genom en annan blogg denna fantastiska sida http://sagoliktbokforlag.se. Böcker för barn (och vuxna föralldel...) Jag har redan beställt boken Jag älskar dig så att mitt hjärta brister. Skriver inte mer ni måste gå in och titta på förlagets sida.UNDERBART!

Har förresten fått min rosa klocka idag. Denna gången blev det rätt! Måste bara ner till Nyckelservice och justera armbandet...tänk att någonting någon gång kan vara FÖR stort.;) Annars var den PERFEKT!




Sammie
2010-01-19
 20:21:33

Ärr - nej en rynka....

Jag har på sistone verkligen ansträngt mig för att slappna av i fejjan, min "bekymmers rynka" blir bara djupare och djupare...som ni ska få se...close up.
För ngt år sedan var jag och en kompis på en Beautyschool för att de studerande skulle "öva" sig på ansiktsbehandling och sminkning på oss...underbart...vi låg där i FYRA timmar! Det var en ung tjej som övade på mig och när hon skulle titta vilken hudtyp jag hade så frågade hon plötsligt - Var kommer dittt ärr ifrån?
-Ärr, frågade jag undrande???
Så pekade hon mellan mina ögon...
-Ha...hmfr....(ni vet när skrattet fastnar på vägen) det är nog en rynka...
Ända sedan då har jag varit besatt av min rynka. Jag funderar i och för sig på om jag ska börja säga att det ÄR ett ärr. Fast JAG vet ju att det inte är det och det är ju jag som ska trivas i denna kropp - lixom...inte skämmas...så jag tänkte att om jag lägger ut en närbild så behöver ju ingen säga ngt om den...ni vet så där som att folk kan fråga om man ska ha en till bebis...öh, nej...utan då har ni sett den och då vet ni att det är ett ÄRR!



Hämtade ett paket idag...kunde inte låta bli och det är jag glad för...









Chansade med att ta den flaskan jag tyckte var finast. Och det funkade - lukta gott! (De dåliga fotona är tagna med min IPhone...)

Nu ska jag pussa mina barn och massera min panna innan jag lägger mig...det ska förebygga rynkor, har jag läst någonstans.

Sammie (Scarface)
2010-01-18
 21:38:38

Tofflor - ingen hasbeen...

Idag tänkte jag skriva om "tollor". Älskar tofflor. Har några par, vill ha fler...

Dessa vill jag ha mesta av alla till sommaren


Skulle sitta finfint på mina fötter! Brunbrända fötter och kritvita tollor....så snyggt. De här godingarna kommer från www.calou.se

Men jag älskar ju färg, egentligen...från www.swedishhasbeens.com kommer den här fina bilden



De highheeled jordphursen främst på bilden är riktigt snygga! De skulle passa nu. Men nu tycker inte jag det är roligt att köpa höst/vinter kläder eller skor längre...nu är det ju vår/sommar som ska inhandlas.

För den delen så är jag ute efter tofflor som man går barfota i på sommaren, som de här flätade klassikerna.
Också dessa från Swedish Hasbeens.

Galet snyggt till shorts, jeans eller klänning...Super sköna att gå i.
Åh, jag längtar tills man kan slänga av sig klä...strumporna. Tills dess så får jag fortsätta drömma mig bort till varmare tider. Det är iof bara 9 dagar tills jag ska på semester och värmen, men det känns inte så aktuellt med tofflor i Thailand...

Sammie


2010-01-17
 19:23:01

Blommor gör en flicka glad!

Vi är spekulanter på hus/lägenhet i värmen. Vi tittar i Spanien. Det här har vi fastnat för.

Ciuedad Quesada är vackert beläget i en sluttning ca 10 km inåt landet från Torrevieja och havet.









Frukost här hade inte vatt helt fel....eller en kvällsdrink...

Ett välutrustat köpcentra finns på ca 2 km avstånd. En aquapark med rutchkanor mm finns inom området. Golfbana finns i närheten. Ligger endast 10 km från havet. Hm...låter underbart!

Har haft en lugn och skön helg. Anders överraskade mig i fredags med en bukett blommor. Och jag kan säga att jag blev ORDENTLIGT överraskad eftersom det absolut inte händer ofta...vid födelsedagar, typ. Glad blev jag!



Att det sedan var en färdig bukett från Blomsterlandet...han tänker iaf på mig!

På tal om Blomsterlandet...Jag var där inne idag för att köpa en bukett till min mammma som fyller 60 på tisdag. Där var en del färdiga buketter men de flesta av dem såg lite slokande ut, så jag letade upp en anställd och undrade om de kunde göra en ny, fräsch bukett till mig. Men det kunde de inte...det var ju ändå från samma leverans blommorna i buketterna och i kyldisken kom från, så de i kylen var inte finare....Det är ju bara sån attityd man måste älska...vilket servicemind...Åker mycket hellre till fina Smultron & Tång i Bjärred hädanefter när jag ska ha blommor, där får man både kvalite och service!
Bojkotta blomsterlandet - de packar inte ens in blommor till en längre...Skit ställe!

Nu ska vi ut med hundarna och sedan blir det förhoppningsvis skrattfest framför Tvn när vi ser nya avsnitt av Blåsningen.

Sammie



2010-01-14
 21:07:01

Return back to sender...

Öppnade på jobb idag, planerade lite med en kollega, innan jag hämtade barnen och sedan mannen för att få påfyllnadssprutan av Twinrix. Min spruträdda dotter Tilda klarade det galant. Hon har fått tre sprutor på två månader...stackare!

Hämtade ut min klocka från Bubbleroom idag...vilken besvikelse...det var inte den rosa jag ville ha, utan jag hade beställt en genomskinlig rosa...inte alls så snygg som de helfärgade...åh vad irriterad jag blir...men det är bara att skicka tillbaka den. Den jag VILL ha är redan beställd!
Men det går knappt att se skillnad på deras hemsida och det står inte ngt om det heller. Nu när jag vet och tittade så såg jag att de flesta klockorna fanns i båda variationerna. Ja, ja.


Hade beställt lite från H&M sommarkatalog. Vita shorts till mig.


99 kronor, det är som hittat!

Nu hoppas jag bara att resten av det jag beställt hinner komma innan vi åker.

Hittade perfekta klänningar till tjejerna...






Härliga färger i mjuk skön bomull! 99 kronor styck...

Tror att jag ska ta och vila från bloggandet i helgen så att jag kan få lite inspiration... så ha en underbar helg - för det tänker jag!

Sammie

2010-01-13
 22:39:08

Hjärtat smälter...

Läste i tidningen Vings Värld om Harajuku Lovers By Gwen Stefani



Med inspiration från den eletroniska miljön i Tokyos shoppingoas, Harajuku, har popdivan Gwen Stefani skapat fem olika dofter som har blivit samlarobjekt tack vare de iögonfallande flaskorna.

Finns att beställa här...www.nordicfeel.se

Vill lukta...måste leta när vi är på taxfree.

Just nu är det nedräkning för min del, om 14 dagar åker vi till Thailand. Jag klickade ju hem en ny armbandsklocka till mig igår och för någon vecka sedan köpte jag en ny klocka från Ikea, för att hålla reda på tiden. Ja, jag är en tidsoptimist...jag vet...




Men den är ju bara SÅ tråkig om man jämför med denna godingen från Åhlens, för lika lite pengar dessutom...






Visst är den läcker? Kanske jag ska ha två klockor hemma för att få bukt med min tidsoptimism? Jag får fundera på det.

Har annars haft en härlig dag där jag varit ute flera timmar i em och lekt bollpjätt, druckit varm choklad till mellis i trädgården och fått höra av Pojke 3 år...- Jag tycker du är fin! Åh, hjärtat smälter...
Ikväll mös jag och Tilda i soffan då båda vår yngsta dotter och mannen (svåååååårt förkyld...) somnat, tittade på Roomservice och åt glass.
Det ska va gött och leva annars kan det kvitta....

Sammie


2010-01-12
 12:49:59

Time goes by so slowly for those who wait - no time to hesitate...

I julklapp fick vår äldsta dotter en klocka av märket Jet Set, i färgen svart. Blev sjukt sugen på en sådan själv när jag provade hennes. Så nu har jag klickat hem en sådan...

"Det enda sättet att motstå en frestelse är att ge efter för den"...



Visst är de fina! Med eller utan blingbling...Jag tog en utan.

Den fanns ju i lila också, som ju är min favvo färg...men det blev en Cerise Satisfaction!

Dessa finns att beställa på www.bubbleroom.se

En liten reminder...idag kan ni se hela Odd Mollys spring och summer kollektion...

http://oddmolly.com

Stannar läääänge på jobb idag - dax för terminens grovplanering!

Sammie.
2010-01-11
 21:03:38

Gotta love HM, tur i oturen och lättlagat



Den här älsklingen kan man ju antingen vara fin i när man ska sova, eller låtsas att det är en härlig färgglad klänning när man är i Thailand. Jag tänker göra det sista!;) 16 dagar kvar...
Fyndas på HM, för 149 kronor.

Första dagen på jobbet efter jullovet var det idag. Alla barnen bubblade av allt de hade att berätta eftersom vi inte setts på så länge! Underbart!


Började dagen med en omelett till frukost...gjorde först en till Tilda som inte tyckte att vi hade någon god frukost hemma...och då blev jag super sugen på en själv.


3 ägg
2 msk kallt vatten
örtkryddor, vispas ihop

smör eller olivolja i stekpannan

häll i smeten

strössla över riven mozzarella
skinka
pinjenötter eller ngt annat gott

Enkelt, super gott och GI (om ngn bryr sig...)

När jag hade lämnat barnen på skolan så råkade jag backa in i en annan bil...(flåt än en gång Anna!) hade super bråttom imorse eftersom jag skulle köra tillbaka hem och hämta mannen som skulle lämna mig på arbetet eftersom bilen skulle till verkstan...så jag fick rusa tillbaka in på skolan och typ skrika - Vem kör en svart bil? Jag har backat rakt in i den...Anna bara -Öh jag kör en svart bil...-åh då är det nog din...Vi tittar och och jag säger :-Är det din den som du ser att jag står så skitnära? -Ja...Ok, säger jag men det var nog inte så farligt... -Äsch stick du...jag ringer om det är ngt...
Och nu när jag kom hem och öppna min mail hade hon skrivit...Du kan sova gott inatt, det var bara reg.-skylten som fått sig...
Jag lovar att jag aldrig mer ska stressa - för det hjälper INTE!
"Du missar aldrig bussen utan du är bara ute i god tid till nästa" (Jana Söderberg)...ska vara mitt motto från och med nu!

Nu är det senaste numret av Amelia som gäller innan jag stänger de blå för idag...Sweet.

Sammie

2010-01-10
 13:46:32

Färgklickar, ungsformar och mod!

Just nu är det vitt, vitt, vitt...Jag längtar efter färg...Visseligen ska jag frossa i Odd Mollys vårkollektion på tisdag...men jag vill ha mer färg - nu!
Och vad representerar färg bättre än det danska företaget Rice? Ta en titt i deras ljuvliga sortiments katalog för sommar 2010.

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=rrrdgd&pageid=1 (Väl inne på sidan, klickar du på sidan 1 för att komma vidare och kunna bläddra i katalogen.)

I sommar ska vår husvagn vara fylld med fina saker från Rice!

Jag älskar deras (Rice) ungsformar i pasteller. När jag köpte mina fegade jag ur och valde gräddvit...ska nog komplettera med lite turkost, tror jag. Mina ungsformar köpte jag på nätet och de är från en tillverkare som heter Gerbera...



På nätet kan du köpa de vackra ungsformarna från b la
http://www.casualliving.se/

De här finfina prickiga formarna hittade jag på...
http://www.broarne.se klicka in där för att se hela deras sortiment. De har massor av finfina grejor!




Visst blir man glad av alla färger!

Idag är sista dagen på denna ledighet och en helt ny termin tar sin början...vi är på väg mot ljusare varmare tider...snart...

Just nu läser jag boken Sluta jämföra dig med andra - våga vara dig själv av Jana Söderberg så jag tänkte avsluta med ett citat ur boken, som jag för övrigt varmt rekomenderar er att läsa.

Det gäller att ha mod att vara den man är. Och inte tappa modet för att man är den man är.

Sammie






2010-01-09
 14:18:05

Den som inga byxor har - hon får gå med rumpan bar...

Kallt, kallt, kallt...Jag har precis varit och lämnat barnen hos kompisar. Det är perfekt, för det är två systrar som är lika gamla som våra barn och de två äldsta älskar att "vara" och de två yngsta älskar också att leka...Så nu sitter jag här framför datorn medans mannen dammsuger...för ovanlighetens skull...att han dammsuger, jag sitter ju ganska ofta framför datorn...

Idag tänkte jag visa bilder på en av mina favvo modeller när det kommer till byxor. Den här modellen finns mycket i Danmark, varav mina resor till Helsingör... där finns ju annat i Helsingör osså...blommor..miljön...maten...en öl på torvet, längtar dit, det var länge sedan nu, eftersom kronan varit katastrofalt låg så har det varit dyrt att handla där...Då kan man ju handla danska märken på nätet istället.

Som de här byxorna från märket Culture.





Fastän de är korta så kan man ju använda dem nu, med ett par taights under!

Jag har köpt två par här i Löddeköpinge hos ROOS Clothing´n things inne i Lödde Centrum, de jag köpte var i olika gråa färger.

De blåa som är här på bild kan beställas hos
http://www.sidandsally.com/system/search/product.asp?id=2644

Nu ska jag och maken ner till Center Syd och köpa en till ryggsäck, det behövs när vi ska till Thailand. (Bara 18 dagar kvar...)

Sammie
2010-01-07
 20:03:51

Gojibär och islyktor

Har haft en lugn och skön mysdag hemma. Fyllt på kylskåpet som gapade tomt med en massa god frukt och grönt och annat gott. Åt sen frukost, vääääldigt sen. Men jag tror att jag hittat en ny favorit, efter att ha ätit fiberhavre gröt en hel termin...började bli trött på det nu...



Energimixen innehåller solroskärnor, pumpakärnor, gojibär, tranbär, blåbär och kokos.

Goji betyder ‘lycklig’ och det är ett namn som verkligen passar detta fantastiska bär.

Bäret växer i Ningxia-regionen i Kina och har använts i kinesisk naturmedecin över två tusen år.
Bäret sägs bl.a. ge mer energi, förbättrad fertilitet, vara lugnande och anti-åldrande.

Förmodligen är Gojibäret världens nyttigaste bär. Det är mycket rikt på aminosyror, antioxidanter och innehåller 50 gånger så mycket C-vitamin som apelsiner.
4-5 bär fyller dags behovet av c-vitamin för en vuxen människa.
Hela 7 av de 8 aminosyror som bäret innehåller är essentiella, dvs. livsviktiga syror som kroppen inte kan producera själv och därför måste ingå i kosten.
Bäret innehåller Betasitosterol som sänker kolesterolet.
Lutein och zeaxantin som skyddar ögat och gula fläcken mot skadlig uv-strålning. Järn, zink, E-vitamin, B2-vitamin, selen, kalcium och kalium är exempel på andra nyttigheter som finns i gojibär.

”Ningxia är i Kina känt för att ha en stor population av sin befolkning som är 97 år eller äldre.
Lokalbefolkningen anser att deras goda hälsa till stor del beror på gojibärens unika egenskaper".

Låter väl värt att testa ett tag...? Gott är det iaf!

Som ni redan har fått se så har jag ju en del "pyssliga" vänner. En av dem är C som har gjort så fint i sin trädgård med islyktor. Tog foto på dem nu ikväll när vi gick förbi med hundarna. Visst är det underbart i all sin enkelhet!!!








Sammie

2010-01-06
 23:33:58

Snygga skor.

Skor, skor, skor...jag är inte en sån som shoppar massor av skor och väskor (som tur är... annars hade vår ekomomi kraschat, om jag skulle tokhandla det också...)
Men jag har ett favoritmärke när det gäller skor El Naturalista. De finns i många olika färger i samtliga av modellerna. Här visar jag mina personliga favoriter från dem







För att se fler modeller gå in på www.elnaturalista.com. (Det är f ö där jag lånat alla foto).

El Naturalista skor Kan köpas på nätet från www.brandos.se

Jag vet också att Scorette på Burlövs Center har en del av deras modeller.

http://www.ekoshoppa.se/tag/el-naturalista/

Det är bara att frossa i dessa ekovänliga, bekväma och supersnygga skorna.

Sammie

2010-01-06
 02:32:00

Molly koftor, när ingen annan värmer dig....







"gammal" hederlig kofta som är med säsong efter säsong...



Älskar fjärilar...har en tatuerad på skuldran.



En supersöt kofta, helt enkelt!


Sammie
2010-01-06
 02:16:14

Tar dagen som den kommer...

Sova länge, göra vad som faller en in..det är så den bästa semestern är, tycker jag! Idag blev det efter barnens önskemål skridskoåkning igen. Träffade lite kompisar och fikade och hade det mysigt.
På kvällen skulle vi hem till vänner och där var det så kul...Först fick barnen komponera ihop sina egna pizzor och sedan var det vår tur, mycket trevligt och gott!


Tilda gör sin pizza.




Thea kavlar först ut sin degbit...





En buffe av pålägg att välja mellan till sin pizza...





Min pizza...med permaskinka och massor av annat gott blev det osså...




Anders skulle som vanligt försöka att stayla...



genom att kasta upp pizzadegen i luften...



gick sådär...

Gott blev det iaf och perfekt sätt att bjuda på middag på!

Jag måste också bara lägga in ett foto på årets finaste julgran...



Visst är den ljuvlig, gjuten och himma svetsad. Jag vill ha en sån nästa år, bara så ni vet det Pär och Helene!


Sammie
2010-01-04
 15:43:07

Äpplecheesecake med kolasås



Idag har vi sovit lääänge. Barnen hade kompis som sov över och vi tittade på film till sent igår kväll. Efter lunch kom barnens "gamla" dagisfröken förbi med sina barn. Annie är familjens nya tillskott och skulle passa helt perfekt som modell...ett hett tips till MeandI!!! ;)

Vi fikade såklart och här kommer receptet


Äpplecheesecake med kolasås




Botten

200 gr digestivekex
50 gr smält smör

Fyllning

600 gr Philadelphiaost
1 3/4 dl strösocker
3 msk maizena
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche
6 dl hackade äpplen
1 tsk malen kanel
1/2 dl grovhacakde valnötter

Kolasås

2 msk råsocker
2 msk ljus sirap
1 dl vispgrädde
50 gr smör

1. Placera en ungsfastform innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Kör kexen i matberedare. Häll i smöret och blanda en stund.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Grädda ca 10 min. Låt svalna.

2. Vispa osten mjuk och luftig med elvisp. Blanda i socker, maizena och vaniljsocker. Vipsa i äggen ett i taget och vispa ngn minut. Rör i creme fraiche och häll blandningen i formen.

3. Lägg äpplebitarna i en skål och blanda med kanel och socker. Fördela dem ovanpå kakan och strö över nötterna. Grädda kakan i 60 minuter. Ta ut kakan och låt svalna, ställ i kyl över natten.

4. Gör kolasåsen några timmar innan kakan ska serveras. Blanda alla ingredienserna och låt koka ca 30-45 minuter, på medelvärme. Ringla såsen över kakan och ställ den kallt tills servering.

Barnen vill åka skridsko idag igen men eftersom bilen är på verkstad och det snart är mörkt, trots att klockan endast är 15.42 så blir det nog inget med det idag...vi får helt enkelt gå upp tidigare imorgon!

Sammie
2010-01-04
 10:44:26

Odd Molly klänningar våren 2010

Ja, en känning är ju en klänning...åh vad jag älskar klänningar!!!



Lila...min favvo färg!





Ja, det finns en hel del att längta till..så spara, spara, spara...

Sammie

2010-01-03
 11:13:23

Gudomligt god, dessutom lättlagad... pasta

Igår kväll hade vi kompisar här. Vi åt och drack gott och avslutade kvällen med att bubbla i vårt spabad. Det är sååå mysigt att bada när det är såhär kallt...månen var full, Anders var full...nä skämt åsido...men det är speciellt med himlen som tak!

Jag tänkte lägga in receptet på min super goda och enkla pasta som vi åt...



Till 6-8 personer

Band spaghetti (jag tog 1 1/2 pkt, men då blev det mycket över)

Koka upp Creme Fraiche med pesto (Ca 6 dl och en burk pesto)

Salta och peppra

Serveras med Permaskinka

Jag hade lite skålar med oliver, rostade pinjenötter och permesanflagor, som valfritt tillbehör.

Kan det bli enklare?

Till detta gjorde jag en god sallad

Blandad sallad

Marinerade mozarellabollar (marinerade 2 timmar innan i Crema di balsamico, örter och olivolja)

Mini tomater

Rödlök

Häll marinaden från mozarellan över salladen.





Nu ska vi ta på oss massor av kläder och sticka till sjöarna och åka skridskor!

Sammie
2010-01-02
 11:06:49

Odd Molly, i många olika färger













#262 Bronte shirt
heter denna, som var tänkt att ersätta den populära #327. Men efter mycket protester så kommer även #327:an till våren!

Den kommer att vara något dyrare än #327:an, men den känns lite mer arbetad då den även har en hel del broderier bak också.

Kan det väl vara värt. Jag har några 327 och de bara viker ner sig vid bröstet, så detta kan bli en ny favvo. Enkel och fin.

327 ser förövrigt ut såhär...(detta är en modell från fall 2009, alltså ingen av de kommande färgerna)



Nu är det inte många dagar kvar...

Sammie