2010-09-29
 21:59:49

Framgångscoachen Anders Haglund



Såld på livet

Har du någon gång sett en av de där klassiska teckningarna av en person med en ängel på ena axeln och en djävul på den andra? Skulle tro att du inte bara har sett det här i någon form, utan även har haft tillfällen när du nästan kunde svära på att samma kamp pågick inne i ditt eget sinne. Kanske när en del av dig visste om att du borde äta en frukt som mellanmål medan en annan istället nästan omedvetet smög ner en chokladkaka i matkorgen.

Samma kan det vara med ekonomin där du vet att du borde ta de pengar som blir över i slutet av månaden och spara dem, men samtidigt så känns det lite som om de där pengarna vill hoppa iväg och byta ut sig själva mot nya skor, stereo eller en redig festkväll istället. Det är som att det i nästan varje ögonblick pågår en säljtävling mellan öronen på oss och det är inte alltid vi vinner den, eller hur?

Alla känner igen sig i denna kamp mellan ”gott” och ”ont” på något plan och sanningen att säga så handlar all verklig framgång om att se till att din goda sida vinner så ofta som möjligt. För det är vad varje ledare, förälder, idrottsman som uppnått världsklass vet hur man gör. De förstår att hur du pratar, argumenterar och säljer dig själv på de olika möjligheter som står dig till buds också avgör hela ditt livsöde.

Så vad behöver du sälja dig på för att det här året ska kunna bli ditt bästa än så länge? Kanske måste du börja med att få dig själv att tro att det ens är möjligt? Att börja ta ansvar för de resultat du får och därmed ge dig själv en reell möjlighet att förändra dem? Inte vet jag vad det är för just dig, men jag vet att det pågår en ”säljkamp” där uppe bakom pannbenet om vad du ska välja att göra med din dag och dessa dagar flyter snart ihop till ett år, vilka sin tur snart är ett helt liv som susat förbi med vindens fart.

Nedan följer några riktlinjer på saker som kan vara bra att sälja in dig själv på om du vill att det är året (och de kommande) ska bli något utöver det vanliga:

1. Ta ansvar! Om det finns en sak som har potentialen att transformera hela vårt samhälle så är det om var och en verkligen tog ansvar. Mycket av det handlar om att vara villig att medge dina misstag. Att stå för dem och sedan göra vad du kan för att rätta till dem och visa att du har växt som människa. Som Moder Theresa sa: ”Om alla bara sopade rent på sin egen trapp skulle världen snart vara skinande ren”. Finns nog inget som visar på äkta ledarskap på samma sätt som att sälja dig själv på den här idén.

2. Säg som det är! Sanningen kommer verkligen att sätta dig fri, men inte om den handlar om andra människor, världen omkring dig eller ”det” – sanningen om DIG! Utan att du vågar vara äkta med din omvärld spelar det ju ingen roll hur mycket applåder och komplimanger du får så kommer du inte att kunna känna det annat än på utsidan – och det är sant att när det kommer till kritan så är det hur det känns på insidan som räknas. Så sälj dig själv på att våga hålla dig till sanningen om hur du är och håll dig ifrån att säga den om andra.  

3. Gör vad du kan! Försök inte att vara perfekt utan var helt enkelt ett underbart exempel på att vara människa genom att ta tag i det du kan. Ta en promenad istället för att sitta kvar framför datorn och jobba på lunchen. Ge någon en ärlig komplimang istället för att svälja ner den. Ta den där frukten istället för godis. Besluta dig för ett antal fundamentala saker som du dagligen kan göra som kommer att leda till det liv du vill leva. Skulle du "ramla dit" och göra ett misstag så var snäll mot dig själv och återgå bara till att göra vad du kan imorgon igen.

4. Var tacksam och fira dina framsteg! Börja om inte annat med att vara tacksam för att du lever, andas och har begåvats med förmågan att kunna göra fria val. Självklart leder alla val alltid till någon form av konsekvenser och för varje gång de är positiva så gäller det att fira så att du säljer din hjärna på idén att ta liknande val i framtiden.

5. Lämna världen bättre än du fann den! Sälj dig själv på att med alla dig till buds stående medel lämna så mycket som möjligt av det du har möjlighet att påverka bättre än du fann det. Människor lite gladare, ställen lite renare och snyggare… Tror att vi alla mår som bäst när vi känner att vi på något vis lever för något som gör större skillnad än bara för oss själva. Så fråga dig själv så ofta som möjligt hur du kan göra skillnad för världen omkring dig på något litet vis och du kommer upptäcka att du hittar något fundamentalt glädjeväckande i djupet av din själ…

Varje månad får jag inspirerande brev med "braiga" och tänkvärda citat från framgångscoachen Anders Haglund. Prenumerera du också...

http://www.lifevision.se/?p=http://www.lifevision.se/Veckans_Anders/419_SanningLogner

Sammie

2010-09-27
 22:39:40

Mera nyheter från Provrummet.se


Fin i klänning i höst? Titta och njut....

Maddox dress, fina detaljer, "Ärmen är lång med en bred smock nertill som sitter snyggast lite uppdragen. Klänningen är djupt rundhalsad med en jättefin, liten volang runtom". Kostar 599 kronor.



Finns i färgerna midnattsblå. mörkröd och kamel.




Vad sägs om Winona dress, 699 kronor






Finns i färgerna ljusbeige eller brun. Översta bilden med underklänningen Maggie dress, för 329 kronor.


Jojo dress i brunt, puderrosa eller svart. Kostar 599 kronor. Värd vartenda öre!!! Sitter jättefint på. Gå ner en stl, för de är stora.



Så många fina - så svåååååååååårt att välja...

Sammie

2010-09-26
 15:11:11

Änglarna


Jag har den äran att ha fått lära känna en enastående kvinna. Denna kvinna och hennes familj har fått kämpa mot en av de värsta sjukdomar som man kan drabbas av - leukemi.
Mer om denna fantastiskt fina familj och deras kamp kan du läsa om på

http://edengrand.blogspot.com/

Genom Annette har jag fått möjligheten att ge änglar vingar...detta projekt kan ni läsa mer om här



http://anglar64.blogspot.com/

Mina tankar går ofta till en annan enastående familj som jag känner och som jag vet utkämpar sitt livs kamp just nu...

Krama varandra, njut av dagen och LEV

Sammie

2010-09-25
 09:26:13

Det blir knappast godare...om du gillar vit choklad!


Lördag, härligt! Idag ska vi stå på Lödde Kanotklubb som anordnar en loppis. Klockan 13 ska jag ÄNTLIGEN på PompDeLux Party - som jag ska handla. Ikväll ska vi hem till de finaste av vänner - Maggie & Martin! Alltid super god mat och trevligt sällskap! Det får bli Härliga lördag istället!

Tänkte dela med mig ett recept på en super enkel men underbart god efterrätt.

Vit chokladcheesecake med rostade pistchnötter och hallonsorbet



Vit chokladcheesecake

100 gram vit choklad
100 gram Philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1 ägg
 Smält den vita chokladen, Philadelphiaosten och grädden i en kastrull.
Låt svalna något.
Tillsätt ägget.
Fördela i portionsformar och baka i ugn på 100 grader i 40 minuter.
Ställ sedan kallt. (Hit kan du förbereda, dagen innan).
Rosta nötterna och strö över precis innan servering.

Köp Sias goda hallonsorbet och ha till.


Dekorera med citronmelissblad.

Ha en underbar helg - glöm inte att äta gott och kramas!

Sammie


2010-09-23
 16:02:31

Underbara nyheter på Tintinstyle.se


Fick mail från http://www.tintinstyle.se/ de hade fått in en massa finfina nyheter. Här är några av mina favoriter...

Underbar klänning från by Ti-Mo, tyvärr med 30% ull i...men modellen är som sagt - underbar!





Pointelle dress, kostar 899 kronor och finns i färgerna Beige Melange, Forest och Off White.

Kanske en härlig sjal till från Smooph...



Odd Mollys Sexton strap dress, i almost black är ju bara SÅ FIN!!!







It`s a MUST HAVE!!! Den är din för 1599 kronor.

Vackra smycken från 82 JEWELRY




Armband med budskap kostar 399 kronor styck.

Ja, för mycket av det goda - kan vara underbart!

Sammie

 

2010-09-21
 20:32:05

Självklart krävs det flit och ansträngning...




Vildvin i trädgården...sååååååå vackert!

En zenmästare blev inbjuden till ett katolskt kloster för att berätta om och lära ut zen. Mästaren uppmuntrade munkarna att meditera och att lägga kraft och energi på att lösa de zen-frågeställningar som han gav dem. Han sa att om de mediterade flitigt och ansträngde sig så skulle de få full förståelse för zen.

En äldre munk reste sig upp och sade:

-Mästare, vårt sätt att be är annorlunda än det här. Vi mediterar och ber till Gud på enklaste sätt och utan ansträngning, medan vi väntar på att Gud ska hjälpa oss bli upplysta och få förståelse. Tror ni inte inom zen, att Gud kan uppenbara sig oanmäld med upplysning till den som tålmodigt väntar?

-Inom zen, sa Mästaren, tror vi att Gud redan gjort sin del...

Sammie

2010-09-19
 22:23:31

Helgen - shopping och saknad


Igår var jag och Thea och Emilia, Tildas och Theas kusin på Entre och shoppad, åt och tittade på bio. Det var en supermysig eftermiddag.

Jag hittade mina höstskor...me like!





Riktigt nöjd!

Hittade en fin underklänning på Lindex också.



Thea köpte en hel del fina kläder - hon har snart svart bälte i shopping, precis som sin mamma! Bland annat blev det en cool jacka från Gina Tricot...


Gissa om vi blev rädda när vi gick förbi ett av skyltfönsterna och den ena "skyltdockan" började röra på sig...



Vi åt god mat innan bion från en av restaurangerna på översta våningen...



Kycklingsallad med vitlöksbröd...mmmmmmm.



Världens finaste Thea!

Självklart saknade vi finaste Tilda och Anders som var med Lufsarna på Tjärö.



Nu är vi alla samlade, precis som det ska vara!

Sammie






2010-09-17
 22:23:46

Mer fina kläder...


Phuuuuuuu...vilken vecka jag/vi haft...katten har försvunnit (bortjagad av vår ena hund) vår andra hund fick operera bort sin ena klo...kom då på att vi inte hade ngn försäkring på henne...Thea lekte vilt med kompisar och bröt ringfingret...
"Livet är som en berg-o-dalbana"...verkligen.

Nu tycker jag att det är dags att vi frotterar oss i något KUL...
Jag har rekommenderat denna sida innan...men det tåls helt klart att tittas på igen. Det är ju en ny säsong...


Underklänningar, till alla som gillar "lager på lager", Maggie klänning för 329 kronor, finns i färgerna vitt, mullvad, svart,puderrosa, rökgrått och mörk bordeaux





Jane dress mörkblå bomullsklänning, 598 kronor


Jane dress i färgen Mörkröd


Jane blouse, mörkblå (finns även i färgen mörkröd) bomullsblus, 398 kronor.

Darcia dress klänning/underklänning, finns i mörk plommon, mullvadsfärg, mörkblå och mörk khakigrön,
598 kronor.



Fin skärning på Lona dress, finns i färgerna mörk plommon, mörkblått och mörk khaki, 498 kronor.


En av mina absoluta favorit klänningar, sitter superfint, den är dock stor i storlek, så gå ner en storlek, minst...
Jojo dress, 598 kronor.

Allt blir ju SÅ SNYGGT med Hasbeensen också - VILL HA!!!!

Titta mer på
http://www.provrummet.se/sv/klaeder-pa-naetet-bara-foer-kvinnor/index.php

Sammie
2010-09-15
 21:37:49

Tips på varadagsmat...


Ofta så tryter fantasin vad gäller vardags matlagningen, iallafall för mig. Här kommer ett perfekt tips på snabblagad, god och någotsånär "sköta sig själv" mat.



Skiva en bit kassler och lägg i en ugnsform. Lägg ananasringar hela/delade mellan varje kassler skiva. En burk/färska skivade champinjoner. Häll över grädde som du blandat ihop med vitlök, lite salt och peppar och  curry (eller någon färdigblandad krydda typ Garam Masala, istället för curryn). Strö lite riven stark ost över. In i ugnen på 200 grader, i cirka 30 minuter.
Serveras med ris och en god sallad.

Sammie
2010-09-12
 22:09:50

Me&I party


Idag hade jag Me&I party här hemma. Det är alltid så att jag vill ha så mycket mer, när jag får prova och se kläderna i verkligheten. Denna gången fanns det lika mycket som vanligt, som jag och barnen ville ha. Till Thea köpte jag en FANTASTISKT fin velour mössa i härliga färger, som kommer att passa finfint till hennes cerisa vinterjacka.



Bild på finfina mössa. (Lånad från Me&Is hemsida)

Jag köpte en limegrön tunika till mig med en cerise prinsessakrona på och en tunika där det står "learn from yesterday, live today, hope for tomorrow”, Tilda fastnade (såklart) för en tröja med en gullig hund på.



Bild på Tildas favvo tröja. Härlig färg, som klär henne jättebra!



Världens goaste och gladaste Me&I säljare och tillika en av mina nya kolleger (på förskolan...) SANDRA!;)



Urgulliga kläder från samarbetet med Cecilia Blankens till de minsta barnen...



Hur sött som helst...man blir NÄSTAN sugen på en till...men nääääääääääää.



Det nästbästa med Me&I party är fikan...



Vitchokladkladdkaka med vitchokladtryffel och passionfrukt



Kladdkaka med mörkchokladtryffel och rostade nötter

Receptet på kladdkakan är det jag lagt ut innan.

Tryffel

200 gram mörk Marabou choklad
2 msk smör
1,5 dl vispgrädde

Koka upp grädden och smöret på låg värme
När det kokar tar du det ifrån plattan
Bryt ner den mörka chokladen och rör tills det är en helt slät smet
Låt stå ca 30 minuter i kyl
Bred sedan över tryffeln på kakan , strössla över de rostade nötterna och låt stå ytterligare en stund i kyla

Sammie



2010-09-11
 23:26:38

Lindex/Narciso Rodriguez fighting breastcancer with the Pink Collection




Snart landar Lindex designsamarbete med Narciso Rodriguez i butik. Den 1 oktober börjar kollektionen säljas i butik och i webshopen och den består av fyra klänningar, två toppar, två långärmade tröjor, ett par byxor och en ofodrad jacka. Priserna ligger på mellan 249 och 699 kr.


Denna vill jag ha!!! Superläcker!



10 % av försäljningssumman på varje plagg går till att bekämpa bröstcancer. Hoppas att det säljs MASSOR av plagg, alltså!

Sammie


2010-09-10
 21:10:57

Fina kläder...


Älskar Odd Molly, men på sistone så håller inte kvaliten på deras kläder - framförallt inte för priset man betalar för dem...så jag letar efter nya favoriter...

Branting är ett...



Denna modell som heter Kira finns i fyra olika färger och går att beställa på
http://www.minzo.se/startsida-i-106.aspx

Costommade ett annat...



Grymt snygga kläder har båda dessa märke, ungefär i prisklass med Odd Molly. Absolut inte så färgglada kläder som Odd Molly, men jag gillar verkligen snitten och detaljerna på dessa plagg...åh om jag ändå kunde rita och sy...då skulle jag haft ett eget märke...lätt!;)
By S
Eller inte...det blir ju...typ - bajs...

Njut av helgen och livet,
Sammie


2010-09-08
 16:14:45

Ledig eftermiddag och recept på Mumsig Nektarincheesecake med hallonsås


Ledig eftermiddag mitt i veckan, det är härligt det! Har gjort pannkakor till mina älsklingar. Ska ge mig ut med Lisa på en låååååååång runda, de börjar betala sig nu - måste snart köpa nya jeans, alternativt ta fram ett par gamla...(sen förr, i mindre storlek. ;) Nice inför beach 2010/2011 på Gran Canaria. Det är nämligen där vi firar in det nya året detta året! Ska bli supernice. All inclusive, splash-hotell och sol, sol, sol...Längtar!

Hittade en blogg med bara en massa recept...snodde ett som ser supergott ut...




Nektarincheesecake med hallonsås

Botten

250 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
2-3 nektariner
400 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker

Översta lagret
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Hallonsås
250 g hallon
¾ dl florsocker


Sätt ugnen på 175°C. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 7 minuter, tills botten fått en aning färg.

Kärna ur nektarinerna och skär i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare och mixa till en hyfsat jämn smet. Häll smeten över botten och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter tills fyllningen stannat. Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker till det översta lagret och bred ut över fyllningen. Grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut cheesecaken och låt den svalna.

Gör hallonsåsen genom att mixa hallon och florsocker. (Går bäst med djupfrysta hallon, tycker jag!)

För att hitta fler goda recept klicka vidare till

http://getiton.blogg.se/

Sammie
2010-09-05
 22:15:18

I höst doftar jag Gynning...




Var uppe på Jennifers Cosmetique igår och skulle köpa örhängen i "lillasyster" present ill Thea...kom på att ubersnygga Carolina Gynning hade släppt en doft. Fick också för mig att jag läst någonstans att den skulle lukta väldigt gott...det mesta Carolina gjort i sitt yrkesliv (Böcker, tavlor...)har ju faktiskt blivit succè, så varför inte...




Kan bara säga att det var TYPISKT "min" smak på dofter. Det blev köp direkt! Snygg flaska som ligger på en satinbädd, med ett mini strumpeband runt korken. Go Girl heter doften. Mmmmmmm...

Var på en fantastiskt rolig fest igår med alla mina nya kolleger, så idag var det en trött mamma som firade sin älskade 12 -åring tidigt imorse...Hela tjocka släkten (nästan) var här sedan i eftermiddags och åt först tacobuffe och sedan marängsviss till efterrätt...Gott gottigott gott! Tilda är så nöjd och glad med sin dag...
Och jag är så nöjd och glad med hela min helg

Sammie


2010-09-03
 23:37:33

Nytt från danska PompDeLux


Nu har äntligen det danska företaget PompDeLux släppt sin höstkollektion...ljuvliga kläder till barn...jag bara väntar på att de ska börja tillverka kläder till vuxna...precis sådan stil som jag älskar!!!











Jag ÄLSKAR deras byxdressar!!!

Till de minsta...




Vem skulle INTE vilja ha en sådan här tunika???


För att se mer eller beställa gå in på...


http://www.pompdelux.se/p/webshop-webshop

Sammie