Har hunnit göra både Leilas Rockyroad och knäck, innan jag blev magsjuk...hittade massa andra goda recept när jag låg och kurerade mig i soffan... Eller vad sägs om...
Pepparkakstryffel

| 1 dl |
| 50 gram |
| 25 gram |
| 125 gram |
| 1 tsk |
| 0,5 tsk |
| 0,5 tsk |
| 0,5 tsk |
Tillagning
ca 20 stycken1. Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme.
2. Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.
3. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Finns jättemånga recept på fler tryfflar på
http://www.tasteline.com/Inspiration/Hogtider/Jul/Julens-godaste-tryfflar/
Eller
Kanelbrownies

Ingredienser
24 st
200 g Arla smör200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
24 valnötskärnor, ca 50 g
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.Ha det gott!
Sammie

0